> Satsuma Yoshiaka

Satsuma Camphor tree geurbeleving

Satsuma kamferboom

De geur van hout met een bloemige zoetheid in zacht groen

[Relax en refresh]

 

Kamferboom bevat een bestanddeel genaamd linalool, waarvan wordt gezegd dat het een ontspannend en antibacterieel effect heeft. De geur van hout met een verfrissende en lichte zoetheid brengt rust in de geest.

Familienaam: Lauraceae
Extractieplaats: takken en bladeren

Extractiemethode: stoomdestillatiemethode
Herkomst: Kagoshima / Ibusuki

01 Milieuvriendelijke kamferboom

Sommige van de planten waaruit aroma-oliën bestaan, worden met uitsterven bedreigd, waaronder rozenhout. Naast etherische oliën wordt het ook gebruikt als grondstof voor hoogwaardige meubels en muziekinstrumenten, en doordat er hout wordt gebruikt, is er sprake van overbevissing. Jonge bomen groeien als gevolg van natuurbeschermingsactiviteiten, maar het zal even duren om te groeien.
Kamferboom trekt de aandacht als vervanging omdat het een vergelijkbare geur en ingrediënten heeft als dit rozenhout.
Omdat de etherische olie wordt gewonnen uit de takken en bladeren, wordt er gezegd dat de boom niet gekapt hoeft te worden en de belasting voor het milieu klein is.

02 De oudste kruidentuin van Japan "Kaimon Sanroku Perfume Garden"

De Kaimondake-vulkaan, die oprijst aan de zuidpunt van het Satsuma-schiereiland in de prefectuur Kagoshima, wordt ook wel Satsuma Fuji genoemd vanwege zijn prachtige conische vorm. Kamferboom wordt gekweekt in de geurtuin Kaimon Sanroku aan de voet van de berg.
Kaimon Sanroku Perfume Garden is de eerste kruidentuin in Japan die in gebruik is sinds 1941.
Er zijn ongeveer 10.000 kamferbomen in het park en tientallen kruiden zoals citroengras, rozemarijn en rozengeranium worden geplant om ze te beschermen.
Vlinders en honingbijen vliegen rond tijdens de bloeiperiode en verschillende vogels komen in de winter in het koude seizoen.

03 Geschiedenis van de kamfercultuur

Linalool, het hoofdbestanddeel van kamferboom, heeft kalmerende, anxiolytische en antibacteriële effecten. Het wordt ook gebruikt in verschillende toepassingen zoals cosmetica en parfum vanwege zijn frisse geur.
Sinds aan het einde van het Meiji-tijdperk werd ontdekt dat linalool kan worden verkregen uit de takken en bladeren van de kamferboom, is het actief gekweekt als een bron van natuurlijke geuren.
Het is nuttig als specerij die onmisbaar is voor hoogwaardige cosmetica, en rond 1965, toen het op zijn hoogtepunt was, werd jaarlijks 5 ton etherische olie gewonnen.
In de Kaimon Sanroku Perfume Garden worden distilleerders die sinds die tijd al meer dan 70 jaar in bedrijf zijn, nog steeds actief gebruikt terwijl ze zorgvuldig worden onderhouden.

04 Een geur die is verpakt in een zachte en verfrissende zoetheid

De geur van kamferboom heeft een zachte bloemige zoetheid in een verfrissend groen en kalm hout.
De kamferboom wordt gekoesterd in de rijke natuur van Satsuma, waar het klimaat het hele jaar door warm is en de tijd langzaam verstrijkt.
Bij het mengen krijgt het een elegante uitstraling terwijl het profiteert van de voortreffelijke balans tussen natuurlijkheid en zoetheid die inherent is aan kamferboom.
Wanneer je de geur diep inademt, hoor je het geluid van zwaaiende takken en bladeren, waardoor je het gevoel krijgt in een zachte zoetheid gewikkeld te zijn. Bevrijd jezelf van de drukte van alledag en ontspan je geest.

De
geur van de elegante zoetheid van kamferboom, waar je het ritselen van takken en bladeren kunt horen.

jAPENSE BOTANICAL AIR jb006 hida sugi . 飛 騨 杉 De diepe indruk van de fruitigheid en frisheid van Hida-ceder huwden samen in deze prachtige houten geur Ingrediënten: Hida sugi, cederhout, den, jeneverbes, rozemarijn, etc. IN BOTTLE

JB07 Satsuma Kamferboom 10ml

De
geur van de elegante zoetheid van kamferboom, waar je het ritselen van takken en bladeren kunt horen.