> Yuzu kochi

Kochi Yuzu

Een zoete en rijke geur die je warmte en schittering doet voelen

 

[Vernieuwen en antistress]

 

Yuzu is een Japanse citrusvrucht die is geworteld in de Japanse cultuur, inclusief het hete Yuzu-water tijdens de winterzonnewende. Kochi Yuzu, dat wordt gewonnen uit zorgvuldig gekweekte, seizoensgebonden Yuzu-schil, wordt gekenmerkt door zijn zachte zoetheid en lichte bitterheid. Brengt nostalgie en een gevoel van veiligheid.

Familienaam: Rutaceae
Extractieplaats: Pericarp

Extractiemethode: stoomdestillatiemethode
Herkomst: Kochi

01 Land geschikt voor het kweken van Yuzu

Shimomura Farm, die deze keer samenwerkte met de distillatie van Yuzu, cultiveert al ongeveer 30 jaar yuzu voor drie generaties ouders en kinderen in Otoyo Town, in de prefectuur Kochi. De Reihoku-regio, de bovenloop van de heldere stroom Yoshino-rivier, ligt in het centrale deel van het Shikoku-gebergte met steile bergen van ongeveer 500 meter. Omgeven door schoon water en lucht, en diepe bergen, heeft dit gebied verschillende temperaturen gedurende de dag en nacht, waardoor het de beste plek is om de beste kwaliteit yuzu te kweken. “Tosa Yuzu” is gecertificeerd als biologisch en wordt met veel liefde en moeite geteeld.
Otoyo Group Shimomura Farm

02 Ongebruikte bronnen te gebruiken

De geur van Kochi Yuzu maakt gebruik van Yuzu-schil, die zorgvuldig wordt gekweekt in het land van Kochi zonder gebruik van pesticiden. Met medewerking van de aangrenzende velden, waaronder Shimomura Farm, hebben we de yuzu-schil verzameld en gedestilleerd.
Yuzu, die zorgvuldig is gekweekt en geoogst in het seizoen, perst eerst het sap. En wat we zullen gebruiken, is de overgebleven yuzu-schil. Verwijder handmatig de zaden, het vruchtvlees en het endotheel, laat alleen de schil achter en hak het fijn met een machine. Het kost tijd omdat alles met de hand wordt gedaan, maar je kunt de geurige yuzu-geur pas krijgen nadat je de zaadjes en de schil grondig hebt verwijderd.

03 Extractie van etherische olie in mobiel aromalab

Bij Aroma’s Mobile Aroma Lab is een mobiel distillatielab met een distilleerder op de vrachtwagen. We reizen door heel Japan naar de productiegebieden van grondstoffen en stoken lokaal. Deze keer ging ik naar Kami City, Kochi Prefecture om de yuzu-schil te destilleren. Ongeveer 50 kg yuzu-schil wordt in één keer gebruikt om ongeveer 200 ml etherische olie te extraheren.
Tot nu toe werd de yuzu-schil weggegooid na het persen van het sap, zelfs in het productiegebied, maar naar verwachting zal het een nieuw initiatief zijn om middelen effectief te gebruiken. Bij Mobile Aroma Lab willen we ons concentreren op deze ongebruikte hulpbronnen en zeldzame grondstoffen, en ze gebruiken om land- en bosbouw nieuw leven in te blazen door de ontwikkeling van nieuwe producten en om de stad nieuw leven in te blazen.

04 Een zoete geur met glans en rijkdom

Over de geur van yuzu gesproken, het is een bekende geur bij Japanse mensen en roept een nostalgisch gevoel op. Alleen al het ruiken van de geur zal je hart verwarmen en je een gevoel van veiligheid geven. Kochi Yuzu is niet alleen een verse citrusvrucht, maar ook een geurige vrucht die je een sterk gevoel van briljante zoetheid geeft. Zelfs met enkele druppels heeft het een sterke en smakelijke geur. Bovendien heeft het aromatische gedestilleerde water dat wordt verkregen tijdens stoomdestillatie een zachte geur.

Een natuurlijk zoete en verfrissende citrusgeur met een zachte sentimentaliteit.