Geurmarketing

Geurmarketing voor uw bedrijf

Geurmarketing is het gebruik van een aangenaam aroma om het merkimago van uw bedrijf te versterken, de klantervaring te verbeteren en de verkoop te verhogen.

Geurmarketing in verschillende branches

Geurmarketing is inzetbaar in verschillende branches, waaronder retailers, restaurants, hotels, luchtvaartmaatschappijen en nog veel meer.

Ambiente geurdiffusie met natuurlijke geur

Begroet uw gasten met uw eigen geur, creëer de eerste beleving die u wilt dat de klant van u heeft. Bedrijfsgeur is een belangrijk onderdeel van uw merkidentiteit. Met deze geur houden uw klanten een levendige en gedenkwaardige indruk van jou, aangezien de geur veel langer in de herinnering blijft dan de visuele indrukken.

Effecten van geurmarketing

Geurmarketing tijdens het verkoop

Geurmarketing verhoogt de verkoop

Uit een onderzoek bleek dat wanneer grote retailers geurmarketing in hun winkels gebruikten, de koopintentie met 80 procent toenam. Bovendien verleidt het verspreiden van een aangename geur in de kamer niet alleen klanten om meer te kopen, het stimuleert hen ook om langer te blijven.

Klanttevredenheid

De juiste geur zorgt ervoor dat mensen zich prettig voelen en hun ervaringen met uw bedrijf positiever beoordelen. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de kracht van geur om de stemming te beïnvloeden. Een fijne ambience, samengesteld door kleur, licht en geur stelt u in staat om klanten op een zachte maar impactvolle manier te leiden. Door klanten in de juiste mindset te brengen, kunt u de klantervaring verbeteren en stress en angst helpen verminderen tijdens moeilijke klantinteracties.

Effectieve klantenrelaties: klanten voelen zich goed in uw verkoopruimtes en willen terugkeren.
een geursamenstelling op maat voor uw bedrijf zorgt voor een onmiskenbare verbinding tussen uw bedrijf en / of uw producten en uw merk.

Merkherinnering en klantenbinding

Mensen zijn het meest vatbaar als alle 5 hun zintuigen geactiveerd zijn. Elk element van uw merk moet sterk zijn en op zichzelf kunnen staan. De geur die u kiest, wordt de bedrijfsgeur van uw merk en kan op zichzelf staan. Wanneer klanten uw geur ruiken, zullen ze onmiddellijk aan u denken en uw merk naar een nieuw niveau van bekendheid bij klanten brengen. Geur kan ook de perceptie van kwaliteit door klanten beïnvloeden. Sommige luxe winkels pompen bijvoorbeeld de geur van citrus en wierook lichtjes door hun luchtopeningen om een gevoel van luxe of extravagantie te creëren. 

Case Study

@ aroma’s Aroma Space Design is momenteel geïmplementeerd in meer dan 3.000 faciliteiten wereldwijd.

Geurmarketing industrieën

Retail

Langere verblijftijd van klanten in uw winkel met 26% en driemaal meer productcategorieën bekeken (Samsung) | Verhoogde koopintentie met 84% (Nike) | De verkoop van koffie steeg met 300% wanneer het aroma van koffie gelijktijdig werd geplaatst met visuele advertenties bij het tankstation
Lees meer

Autodealer

Volgens professor Gerald Zaltman, professor aan de Harvard Business School, vindt 95% van de aankoopbeslissingen plaats op het onbewuste niveau. "Lavendelaroma bevordert interpersoonlijk vertrouwen" - Studie door Cognitive Psychology Unit en Leiden Institute for Brain and Cognition, Leiden University, Leiden, Netherlands
Lees meer

Gezondheidszorg

Lavendel is in verband gebracht met verminderde stresssymptomen bij verpleegkundigen, verbeterde slaapkwaliteit en verminderde angst bij hartpatiënten op een intensive care-afdeling (ICU). 63% van de MRI-patiënten die een vanille-aroma inhaleerden, meldden verminderde angst voor een ingreep.
Lees meer

Evenementen

Mensen kunnen een geur en het bijbehorende geheugen na 12 maanden met 65% nauwkeurigheid onthouden, terwijl visuele herinnering slechts 50% nauwkeurig was na slechts vier maanden. Creëer gedenkwaardige ervaringen voor uw gasten door geur in de evenementen te verwerken.
Lees meer

Supermarkt

"80% van de smaken die we proeven, zijn afkomstig van wat we ruiken." Geur prikkelt de smaakpapillen van consumenten en verhoogt de koopintentie voor voedsel. De koffieverkoop bij een benzinestation steeg met 300% toen het koffiearoma werd verspreid in de buurt van de minimarkt. Een supermarkt met nettokosten in Brooklyn meldde een omzetstijging van minstens 7% sinds de introductie van geurmarketing.
Lees meer

kantoorproductiviteit

Geur op kantoor heeft een enorme impact op de stemming en productiviteit van een werknemer. Geuren zoals lavendel en rozemarijn verlichten stress; terwijl citroen, jasmijn en lavendel de typenauwkeurigheid bevorderen. Bovendien neutraliseert geur onaangename geuren, die schadelijk zijn voor de creativiteit. Een aangename geur hebben in vergaderruimten waar klanten worden ontvangen, laat ook op hen een goede indruk achter.
Lees meer

reizen luchthavenlounges

Geuren met ontspannende eigenschappen stellen reizigers op hun gemak, waardoor ze kunnen ontspannen en tot rust komen. Geuren kunnen ongeduldige reizigers kalmeren, aangezien mensen tot 18% langer in kamers verblijven die aangenaam ruiken. De kracht van geur bij het oproepen van het geheugen roept aangename herinneringen op aan voorbije vakanties, waardoor reizigers er herinneringen aan kunnen opdoen.
Lees meer

Assistentie en senioren

Creëer een geruststellende en bevredigende omgeving voor ouderen om in te leven. Zorg voor de gezondheid en het welzijn van hen door middel van geur. Ondervoeding is een ernstig probleem voor ouderen. Een studie uitgevoerd in 7 verzorgingshuizen in 6 weken, wees uit dat wanneer de geur van vers brood vrijkomt voor en tijdens de maaltijden, de ondervoeding met 5% daalt.
Lees meer

Ontdek meer

Etherische Oliën

@Aroma etherische oliën zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten

Geursystemen

De professionele diffusers van @ aroma maken het mogelijk om hoogwaardige ruimtes te creëren voor verschillende situaties en locaties

Contact

Voor advies bij het vinden van een geursysteem, dat een groot genoeg bereik heeft en kan opereren in de juiste omstandigheden bieden wij u hulp!

Geurmarketing

Geurmarketing is het gebruik van een aangenaam aroma om het merkimago van uw bedrijf te versterken